“Från Teknisk Fysik till NASA. Om att få sitt drömjobb direkt efter examen och hur helikoptrar kan flyga på Mars” 

En presentation som genomförs digitalt av Tove Ågren, rymdingenjör på NASA

Två dagar efter att ha presenterat mitt examensarbete satte jag mig på ett plan till Kalifornien för att börja ett heltidsjobb på NASA. Från barndomsdrömmar om att åka till rymden till att jobba heltid med att modellera och simulera Marshelikoptrar. Jag kommer prata om hur jag hamnade där jag är idag, men också ge en överblick över mitt aktiva forskningsområde. Presentationen lyfter potentialen med luftburen planetexploration och de aeromekaniska utmaningar det innebär att flyga rotordrivna fordon på en planet med extremt tunn atmosfär. 

Kort om talaren: Tove Ågren, 26 år, nybliven rymdingenjör på NASA Ames Research Center med en examen från Teknisk Fysik , KTH. Tove har en master i Tillämpad Matematik och praktikerfarenheter från ESA, Swedish Space Corporation och OHB Sweden. 

Webbinariet äger rum

Måndagen  den 19 juni 2023  kl. 17.15

Anmälan  till webinariet sker till  Folke Hjalmers <folke.hjalmers@chalmersindustriteknik.se> så snart som möjligt och senast den 15 juni 2023 varefter en länk kommer att skickas ut. När ni svarar använd så mycket som möjligt av ämnesrubriken om ni inte svarar med vändande mail så att jag hittar lättare.

-Folke Hjalmers

Annons