forum2

Vi fortsätter vår tradition med PUB -afton. Denna gång blir det PUB-afton

måndagen den 12 november 2018 17.00

för att lyssna på professor Tomas Kåberger tala om

 Njutbar energiteknisk utveckling

 Kring sekelskiftet framstod energiförsörjningen som en svår begränsning för den globala industriella utvecklingen. De fossila resurserna var begränsade och koldioxidutsläppen hotade ge snabba klimatförändringar, samtidigt var kärnkraft och förnybar energi för dyr för att kunna erbjuda energi som kunde stödja ekonomisk tillväxt. Sedan dess har industriell utveckling av förnybar energi förbättrat förutsättningarna så att global tillväxt i alla fall inte behöver begränsas av brist på billig energi.

Tomas Kåberger F 84 är professor i industriell energipolicy på Chalmers och ansvarig för Chalmers forskningssamarbeten med energiföretag. Delvis tjänstledig från Chalmers, är han också arbetande styrelseordförande i Renewable Energy Institute i Tokyo, Senior Advisor år GEIDCO i Beijing och i Sverige styrelseledamot i Vattenfall och ledamot i Klimatpolitiska rådet. Han kommer att börja jobba deltid för Innoenergy, innoenergy.com <http://innoenergy.com/>,  inom European Institute of Technology.

Program

17.00 – 18.30 Presentation av professor Tomas Kåberger samt diskussion

18.30 – 19.00 Föreningsmöte

19.00 – 20.15 Forum bjuder på en macka, öl och kaffe

PUB-afton äger rum på Fysisk resursteori (en del av institutionen för Rymd-, geo- och miljövetenskap) Maskingränd 2, plan 3 väster och öster (se Chalmerskartan)[1]

Välkomna

Staffan Sjödin och Folke Hjalmers

Anmälan senast den 7 november 2018 till Folke Hjalmers 0705 – 915602 folke.hjalmers@cit.chalmers.se

[1] Fysisk resursteori (avdelning) finns på Campus Johanneberg. Gå till byggnaden EDIT trappa F, G och H, Ingång från Maskingränd 2. Ta trappa F till våning 3.